Living Room X-mas 13/12 2008

Karin Kickan Holmberg
Regissör, skådespelerska, författarinna, kåsör m.m.
Utbildad på Angeredsteatern i Göteborg. Är även skådespelare med arbetsplatser som Romateatern, Unga Riks, Folkteatern i Gävle, Nationalteatern och Byteatern. På film har hon setts i bl.a. Beck och Fyra nyanser av brunt.
Medverkade i många uppsättningar på Romateatern men startade tillsammans med några kollegor Unga Roma som satt upp ett antal barnpjäser. Kickan har regisserat Unga Romas samtliga föreställningar. Nu senast "Träda Trådar". I våras uruppfördes hennes pjäs "Skvaller" på Länsteatern.


bittis
Birgitta Jakobsson
dvs Bittis från Ainbusk behöver knappast någon längre presentation för den gotländska publiken. Vi är glada att kunna presentera henne på egen hand, med egna låtar, på Living Room scenen.
ylva
Ylva Olsson
Ylva Olsson gav i somras ut den kritikerrosade CD:n "På det långa nattåget" där hon sjunger texter av Maria Wine. I somras turnerade hon tillsammans med vännerna Sara Boström, Erik Törner och Gunnar Järeld.
Tidigare har hon givit ut en likaledes kritikerrosad CD med tonsatta dikter av Edith Södergran - "Jag anar ren mig själv".
vendela
Vendela Blomgren
Vendela Blomgren är 14 år och går på Solbergaskolan i Visby. Hon är dotter till Ylva.
För ett par år sedan vann hon Tiljans talanger med en Lisa Ekdahl-låt. Nu är det mest Katie Melua som gäller.
schilling
Anders Schilling
är en levande institution inom svensk spelmansmusik och en sann förvaltare av inte minst gotländsk folkmusik som han bland annat givit ut på det egna bolaget Schilling Records.
Vi har under årens lopp hört han i konstellationer som bland andra Sjön Suger och Stamp Från Kön.
Ett YouTubeklipp på Anders kan du se här

Foto: Anton Corbijn
Gunnar Järeld
Namnet är nog bekant för de flesta gotlänningar. Han har genom åren byggt upp en skara av trogna fans. Förra året släpptes hans efterlängtade cd på Musicano Records. Gunnar skriver låtar med en poetisk, vardaglig touch som människor känner sig hemma i. Han har en förmåga att nå ut och beröra sin publik med sina texter och sin förföriska, lätt hesa stämma.
Gunnar är också en av öns mest anlitade trubadurer. Det kan man förstå eftersom han har en "låtbank"på en 5-800 låtar. Med sin personliga medryckande stil knäpper han upp vilken tillknäppt tillställning som helst. Det är en sann ära att få ha honom på Living Room-scenen.

annika
Foto: Katarina Grip Höök
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
Hon gav nyligen ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”.
www.annikafehling.com

JODA, HAMNEN,VISBY 18.00
Supé och Luciatåg ingår om man vill
Tel. 0498-21 68 00
www.jodabar.com

Tillbaka