Living Room X-mas 2007

Karin Kickan Holmberg
Regissör, skådespelerska, författarinna, kåsör m.m.
Utbildad på Angeredsteatern i Göteborg. Är även skådespelare med arbetsplatser som Romateatern, Unga Riks, Folkteatern i Gävle, Nationalteatern och Byteatern. På film har hon setts i bl.a. Beck och Fyra nyanser av brunt.
Medverkade i många uppsättningar på Romateatern men startade tillsammans med några kollegor Unga Roma som satt upp ett antal barnpjäser. Kickan har regisserat Unga Romas samtliga föreställningar.

Hon har just blivit klar med manuset till en pjäs som heter "Skvaller" och som kommer att sättas upp på Länsteatern i vår.

fite
Andy Fite
är en jazzgitarrist och sångare som närmar sig sin musik på ett öppet, spontant och humoristiskt sätt. Han har i många år arbetat i olika ensembler och då ifrån en klassisk jazzrepertoar, bl.a. har han gjort en skiva tillsammans med Red Mitchell,
Andy kommer från Pittsburgh men liksom Kitto numera boende i Stockholm. Hans traditionella jam på Café Agueli firar nu tio år.
I sina låtar tar han ofta upp det glädjefyllda här i livet, framfört med en varm röst och sitt unika gitarrspel.
Andy har spelat på Living Room tidigare och vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka.
Mer information om Andys tidigare produktion finns på www.newartistsrecords.com
emeli Emeli Jeremias
Emeli är utbildad cellist med ett visst fokus på improvisationsmusik och nutida konstmusik. Hon skriver och arrangerar musik. I en riktning mot vis-,jazz- och konstmusikhållet.Under året kommer Emeli att arbeta med musik till en teaterföreställning i Köpenhamn. Manus är under bearbetning men temat är utsatthet och går under arbetsnamnet "Under system".
Tillsammans med två bröder har hon ett band som heter De Tröstlösas Orkester. De framför både humoristiska och allvarsamma visor på svenska och engelska. Hon är också med i en nybildad showgrupp, Lady Perfect, tillsammans med Kitte Ström och Helena Martinsson
Emeli är också utbildad journalist och medverkar som skribent regelbundet i både magasin som Nutida Musik och dagspress, bland andra Gotlands Tidningar och Helsingborgs Dagblad.
www.emelijeremias.se

Gunnar Järeld
Namnet är nog bekant för de flesta gotlänningar. Han har genom åren byggt upp en skara av trogna fans. I mars släpptes hans efterlängtade cd på Musicano Records. Gunnar skriver låtar med en poetisk, vardaglig touch som människor känner sig hemma i. Han har en förmåga att nå ut och beröra sin publik med sina texter och sin förföriska, lätt hesa stämma.
Gunnar är också en av öns mest anlitade trubadurer. Det kan man förstå eftersom han har en "låtbank"på en 5-800 låtar. Med sin personliga medryckande stil knäpper han upp vilken tillknäppt tillställning som helst. Det är en sann ära att få ha honom på Living Room-scenen.


Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som också driver Living Room, står även bakom konceptet House Concerts, organiserar internationella songwriters Retreats, såväl som workshops och seminarier i sångskrivning.
Just de egna sångerna och Annika Fehlings själfulla röst har blivit hennes signum .
2006 gav Rootsy ut samlingsplattan "The Best of AnnikaFehling-Good for You!" med det bästa ur Annikas tidigare utgivna 6 plattor. I Augusti 2007 släpptes det nya albumet ”Visby,Texas” med Nashville-kollegan Dana Cooper.
www.annikafehling.com
Myspace


Tillbaka