SFM Living Room Summer 2008


Mikael Rickfors
hälsar vi också tillbaka till Living Room. Han har varit här tidigare på några bejublade, utsålda föreställningar .
Han behöver egentligen inte någon närmare presentation för den gotländska publiken. Gammal öbo som han är sen tiden på/med Grymlings.
En fantastisk sångare och duktig låtskrivare, både på engelska och svenska, som på senare år har utvecklat sin singer/songwriter ådra.
Rikskänd blev han först med tiden som sångare i Hollies i början på 70-talet, perioden med Grymlings och vem har inte nynnat på refrängen till Vingar, som kom i slutet av 80-talet.
Micke har även skrivit låtar till artister som Cyndi Lauper och Santana.
En ny skiva är på gång till hösten
www.rickfors.se


Theresa Andersson
Det känns trevligt att hälsa en äkta gotlänning välkommen tillbaka till Living Room Summer.Hon gjorde succé såklart när hon var här förra året.
Theresa lämnade ön för över tio år sen, med fiolen i hand, och är nu verksam i USA. Hon bor i New Orleans och har genom, flitigt turnerande och för sin ekvillibristiska musikalitet, fått en stor beundrarskara.
Med rötterna i folkmusiken, via rak rock har Theresa funnit sin egen stil. Med klockren stämma framför hon sina sånger.


www.myspace.com/theresaanderssonmusic

Marie Bergman
1. Namn: Kajsa Marie Bergman (smeknamn: Maroschka)
2. Ålder: 98 (egentligen 53..)
3. Yrke: Sångcoach / Sångerska / Artist
4. Skostorlek: Har haft 36, men nu är det 37.. Vad kan det bero på?
5. Favoritmat: Wokad mat.. Gärna kalkon och grönsaker.
6. Bästa Film: Bäst just nu är den svenska filmen "När jag vänder mej om"
7. Nåt jag ogillar: Medveten falskhet.
8. Jag samlar på: Min man Lasse säger "skor och väskor"…
9. Det är jag bra på: Jag är jättebra på att inspirera andra när det gäller att våga utforska sitt eget "uttryck".. Är bra på att spela gitarr också.
10. Det är min sämsta sida: Lite för självkritisk..
(Från en intervju SR P4,Västernorrland)
www.mariebergman.com

Lasse Englund
För de som inte vet det så kan det nämnas att Lasse är gift med Marie B. Han är en av landets främsta gitarrister och tillika en av landets erfarnaste och bästa musikproducenter.
Från musikscen.se hämtar vi följande kortfakta...
Började spela gitarr 1961.
Kan dansa polska.
Älskar att laga och bjuda på god mat.
Fick grammis 1994 som bästa producent.
Guitar Peoples Prize 2002.
Första idol: Elvis
Tidig inspiration: "Hang down your head Tom Dooley"

Foto:
Carlos Montecinos

Danne Attlerud kommer från Gotland men har levt i förskingringen (Sumpan) i ett antal år nu. Lärare i grunden men har på senare år blivit en av våra mest etablerade låtskrivare. Han har varit med i Melodifestivalen 8 gånger + 8 gånger i utländska melodifestivaler inkl 2 Eurovisionfinaler. Jag har också en låt ”En lycklig man” som är en av 3 nominerade till Årets låt på Guldklaven-galan (dansband)  13 juli.

Övrig info:
www.attlerud.com

Merit Hemmingson, musiker (hammondorgel) och sångerska. Hemmingson blev känd i slutet av 1960-talet för sina popiga arrangemang av folkmusiklåtar.

Hösten 2002 gick Merit in på Svensk-toppen med "Ack du min längtan" (Musik: Calle Kindbom/Merit Hemmingsson, text: Calle Kindbom) med Ola Magnell vid mikrofonen. Ett samlingsalbum, Merit - Queen Of Swedish Hammond Folk Groove, utkom 2005.

Totalt har Merit gett ut 18 album sedan 1967. Mest kända är Huvva! - svensk folkmusik på beat, Trollskog - Mer Svensk Folkmusik På Beat och Bergtagen.
Ur Wikipedia
Mer info på
www.meritone.nu

Johannes Hallbom
är nog bekant för de flesta på Gotland. Uppskattad sommarradiopratare som han är. Och känd för svenska folket blev han som programledare för Garage. Men Johannes är också verksam som sångare och gitarrist i bandet Tony Clifton. Han är en begåvad singer/songwriter som med sin sång och akustiska gitarr får alla att stanna kvar tills sista tonen klingat ut.
Det är med glädje som vi får äran att presentera honom på Living Room's scen .

Lisen Elwin
Country utan cowboy-hatt! Så kan man lite burdust kategorisera Lisens musik.
Det handlar om starka känslor, med ett skönt vemod i botten. Musik som faktiskt passar det nordiska kynnet perfekt. Hjärta och smärta helt enkelt, säger Lisen Elwin.
Det var på en resa till Nashville som hennes egen kärlek till country-musiken fördjupades.
Det fantastiska var, att där i countryns hemstad, tog de verkligen min musik till sitt hjärta. Jag fick en agent och hon sammanförde mig med ett par låtskrivare.
Från cdn "Coming Home" har singlarna "Early Morning Sun, "An Angels Point of View" och "Raincoat" har spelats mycket i P4 sedan releasen 2004.
myspace.com/lisenelwin

Gunnar Järeld
Namnet är nog bekant för de flesta gotlänningar. Han har genom åren byggt upp en skara av trogna fans. Förra året släpptes hans efterlängtade cd på Musicano Records. Gunnar skriver låtar med en poetisk, vardaglig touch som människor känner sig hemma i. Han har en förmåga att nå ut och beröra sin publik med sina texter och sin förföriska, lätt hesa stämma.
Gunnar är också en av öns mest anlitade trubadurer. Det kan man förstå eftersom han har en "låtbank"på en 5-800 låtar. Med sin personliga medryckande stil knäpper han upp vilken tillknäppt tillställning som helst. Det är en sann ära att få ha honom på Living Room-scenen.

Kitto
Living Room har det stora nöjet att presentera Kitto, sångerska , låtskrivare och lysande gitarrist. Född i Melbourne, Australien, men numera boende i Stockholm
Kitto börjar vid det här laget bli välbekant för gotlänningarna. Efter ett antal mycket uppskattade spelningar på bl.a. Munken här i Visby och inte minst på Living Room, så har hon fått många trogna fans. Liksom i de övriga 33 länderna som hon har turnerat i. Kuriositet: hon är den förste australiska artisten som spelat i Vitryssland.
Kitto senaste platta heter Over Sensitive
Mer information om Kitto:
www.whosjack.com

Bo Ahlbertz
Bo Ahlbertz är välkänd för de flesta inom det gotländska musiklivet. Inte minst genom sina insatser som en av initiativtagarna till Gotland Artist. Andra kanske känner igen honom från Patrask. Därefter har vi sett honom i Slim Chance och Dockside Pennies då han inte har uppträtt på egen hand med gitarren eller bouzoukin - ett instrument som han är en verklig ekvillibrist på. Han har har stora influenser från irländsk musik. Bosse är också en duktig låtskrivare och även han tillhör den växande nordiska co-writing gemenskapen. Bosse har nu sparkat igång en ny version av Patrask.
www.myspace.com/boahlbertz

Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och
samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
Hon gav nyligen ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”.
www.annikafehling.com
Platserna är JODA, hamnen i Visby, och Magazinet i Hablingbo
Tillbaka