SFM Living Room Special 2008
Vällingbydagarna
27 - 29 september

Clas Yngström (SE) – Rockveteran som nått skyhöga höjder med Sky High. Välkänd och efterlängtad.
Merit Hemmingsson (SE) – Drottningen av svensk folk/pop med sitt karakteristiska hammondsound.
Kitto (AUS/SE) – Energisk sångerska och duktig gitarrist från down under.
Amber Rubarth (USA) – stjärnskott från New York, släpper sin nya platta just nu
och har över 500 000 träffar på Myspace.
Gunnar Järeld (SE) – Sveriges äldsta skivdebutant? Vid 50 kom en uppskriven
debut på svenska. Hans liveframträdanden är kraftfulla och levande.
Andi Almqvist (SE) – En häftig uppstickare från Malmö, serietecknare och dramatisk låtskrivare.
Oscar Danielsson (SE) –Skriver vackra, tänkvärda sånger. Dessutom författare.
Annika Fehling (SE) – Visbybo som gjort karriär i USA. Kom med sitt åttondealbum ”Good for you 2.0” i april, och driver Living Room och House Concerts.


Clas
Clas Yngström
Vi är glada att kunna välkomna en av de verkliga legendarerna inom svenskt musikliv.
Född december 1952
Började spela gitarr 1962
Första komposition 1963
första Studiojobb 1970
Första egna platta – Soffgruppen ”Greatest Sits”1975
SKY HIGH se´n 1978, 15 fullängdare, 4000 spelningar från Osaka i öst– LA i väst, Svalbard i norr–Maputo i söder…..
Filmmusik –” Jägarna” 1996, ”Från Opium till Krysantemum” 2001
Undervisat på Musikhögskolorna i Sthlm, Gbg , Borlänge och Köpenhamn/ musikestetiska gymnasieprogrammen i Falun & Vansbro.
Studiecirklar & clinics för alla studieförbund sen 1973
Skolturneéer f. Rikskonserter och länsmusiken i Västra Sverige, Dalarna, Gävleborgs och Upplands län se´n 1980
Senast aktuell med Ale Möller, Bengali-Blues och Sky High –
skyhighblues.com
Merit
Merit Hemmingson, musiker (hammondorgel) och sångerska. Hemmingson blev känd i slutet av 1960-talet för sina popiga arrangemang av folkmusiklåtar.

Hösten 2002 gick Merit in på Svensk-toppen med "Ack du min längtan" (Musik: Calle Kindbom/Merit Hemmingsson, text: Calle Kindbom) med Ola Magnell vid mikrofonen. Ett samlingsalbum, Merit - Queen Of Swedish Hammond Folk Groove, utkom 2005.

Totalt har Merit gett ut 18 album sedan 1967. Mest kända är Huvva! - svensk folkmusik på beat, Trollskog - Mer Svensk Folkmusik På Beat och Bergtagen.
Ur Wikipedia
Mer info på
www.meritone.nu

Kitto

Kitto
Living Room har det stora nöjet att presentera Kitto, sångerska , låtskrivare och lysande gitarrist. Född i Melbourne, Australien, men numera boende i Stockholm
Kitto börjar vid det här laget bli välbekant för gotlänningarna. Efter ett antal mycket uppskattade spelningar på bl.a. Munken här i Visby och inte minst på Living Room, så har hon fått många trogna fans. Liksom i de övriga 33 länderna som hon har turnerat i. Kuriositet: hon är den förste australiska artisten som spelat i Vitryssland.
Kitto senaste platta heter Over Sensitive
Mer information om Kitto:
www.whosjack.com

Oscar
Oscar Danielsson
Så här presenterar sig Oscar sig själv på sin myspacesida..
En bild av lycka att spara på heter min fjärde skiva. Jag har gjort mitt bästa, hoppas att ni tycker om den. Jag har tidigare spelat in tre skivor: Schysst & populär, 1996. Gitarren är mitt svärd, 1998. Att vara vacker är modernt igen, 2004. Och jag har skrivit tre böcker också: Siljans konditori, 2002. Johannas backe, 2006. Och Dagmar 2008, som handlar om en båt.
oscardanielson.se

Amber Rubarth
Living Room har även nöjet att presentera en stor artist i vardandet från det stora landet i väster - Amber Rubarth.
Hon kommer med ett knippe lekfulla, uppfriskande låtar om kärlek och brusten sådan och allt före och efter och såklart imellan.
Det är ärlig musik som får dig känna dig glad!
Amber's debutalbum "Something New" prisades i musikmagasinet The Owl Mag (mellan Fiona Apple och Jack Johnson) som ett av 2005's Top 10 Albums.
Hon är en mycket skicklig gitarrist och en stilfull sångerska.
Amber stod på Living Room scenen för lite över ett år sen så för många blir det en glad och efterlängtad återkomst.
www.amberrubarth.com

Gunnar Järeld
Namnet är nog bekant för de flesta gotlänningar. Han har genom åren byggt upp en skara av trogna fans. I mars släpptes hans efterlängtade cd på Musicano Records. Gunnar skriver låtar med en poetisk, vardaglig touch som människor känner sig hemma i. Han har en förmåga att nå ut och beröra sin publik med sina texter och sin förföriska, lätt hesa stämma.
Gunnar är också en av öns mest anlitade trubadurer. Det kan man förstå eftersom han har en "låtbank"på en 5-800 låtar. Med sin personliga medryckande stil knäpper han upp vilken tillknäppt tillställning som helst. Det är en sann ära att få ha honom på Living Room-scenen.Andi Almqvist
är sångare, gitarrist, pianist och låtskrivare, och hans debutalbum "Can't Stop Laughing" släpptes i oktober 2005. Han har turnerat med/supportat bl.a. Woven Hand, B.B. King, Bettye LaVette, Kaizer's Orchestra och Grayson Capps. Nya skivan "Red Room Stories" släpptes förra året. Ett nytt, mörkt och filmiskt sound introduceras. Andi Almqvist är också tecknare och har publicerats i Sydsvenskan, Megapyton, Seriemagasinet etc. Han jobbar också som filmtecknare på PennFilm och har medverkat i "Hundhotellet" och "Spöket Laban". Andi fick ett av Malmös kulturstipendier 2002.
www.andialmqvist.com
Annika
Annika Fehling
är den som driver Living Room och som även står bakom konceptet House Concerts, organiserar internationella songwriters Retreats, såväl som workshops och seminarier i sångskrivning.
Annika turnerar bl.a. i USA, Tyskland, Irland, Danmark och Sverige och har rönt stor uppskattning för sina själfulla sånger framförda med både passion och ömhet.
I mitten av april släppte Rootsy den internationella samlingsplattan"The Best of Annika Fehling-Good for You!" med det bästa ur Annikas tidigare utgivna 7 plattor. Två nya låtar är producerad av Tobias Fröberg. Förra året släppte hon även albumet ”Visby,Texas” med Nashville-kollegan Dana Cooper.
www.annikafehling.com
Myspace
Vällingby CityTillbaka