SFM Living Room 11 okt 2005

Doctor Millar, Eva Hillered & Lisen Elwin möttes på den lilla ön Inisheer på Irland hösten 2004. Sånger blev till och tycke uppstod. Nu åker de på en gemensam turné i Sverige och på Irland.

Doctor Millar tillhör en av Irlands mest respekterade låtskrivare. Hans solodebut ”The Bitter Lie” höjdes till skyarna av en enig kritikerkår, och har röstats fram som ett av det bästa irländska albumen någonsin av Today och The Sunday Tribune. 1995 blev han nominerad till årets manliga artist tillsammans med Van Morrison, Gavin Friday och Paul Brady. Sedan dess har han spelat in ytterligare två soloalbum som också prisats av den irländska pressen.
www.doctormillar.com

Eva Hillered är en låtskriverska vars musik kan placeras i traditionerna folk/roots/americana. Den 10 oktober släpps hennes första soloalbum på engelska Life Line. Tidigare har Eva gett ut fyra CD-produktioner på svenska, och ett livealbum på engelska. Hon blev Grammisnominerad för sitt debutalbum "Inte varför utan hur" som producerades av Eva Dahlgren. De två singlarna från senaste CD:n "Hjärtats röda mening" (Hawk 2004) placerades högt på P4-listan över de mest spelade låtarna. Första singeln från Life Line, "Best of Us", spelas flitigt på de flesta P4-stationer i landet. Under 2005 har Eva turnerat i USA, Danmark, Tyskland och Sverige.
www.evahillered.se

Lisen Elwin släppte sitt debutalbum "Coming Home" (Diva Records) hösten 2004 och fick väldigt fina recensioner i svensk press. Singlarna "Early Morning Sun" och "Raincoat" har spelats mycket i radio i både Sverige och utomlands. Hon har också fått uppmärksamhet i utländsk press för sin medverkan på samlingsalbumet "Rockin' at the barn" (Dusty Records) 2004. Lisen har hämtat inspiration till sin egen alternativa country, under sina resor till Nashville där hon skrivit ihop med bla Bruce Bouten och Alan Miller. "'Coming Home' är förmodligen den enda svenska countryskiva vi behöver bry oss om i år" enligt Patrik Forshage, Nöjesguiden, 2004.
www.lisenelwin.se

Annika Fehling som precis har varit iväg på en USA-turné kommer både att bjuda på egna låtar samt hålla ihop kvällen.


Tillbaka