25 november 2018

Micke Rickfors

Micke Rickfors
behöver egentligen inte någon närmare presentation för den gotländska publiken. Gammal öbo som han är sen tiden på/med Grymlings.
En fantastisk sångare och duktig låtskrivare, både på engelska och svenska, som på senare år har utvecklat sin singer/songwriter ådra.
Han började karriären som sångare i Bamboo i slutet av 60-talet.
Rikskänd blev han först med tiden som sångare i Hollies i början på 70-talet.
Han fick en stor hit 1987 med låten "Som stormen river öppet hav", som han sjöng i duett med Susanne Alfvengren. Året därpå kom hans största hit "Vingar"från albumet med samma namn. Och 1990 var det så dags för Grymlings.
På de följande soloalbumen efter Grymlingstiden sjöng han på engelska. 'Lush Life' släpptes 2004 och var ett steg i en ny inriktning tillsammans med en välkänd svensk jazz kvartett. 2009 släpptes den mer akustiska skivan 'Away Again".
Micke har även skrivit låtar till artister som Cyndi Lauper, Santana, Percy Sledge, Richie Havens, Paul Jones........och varit verksam som producent.
Så det är en ära för Living Room att presentera en av våra allra största musiklegender!
rickfors.se


Saga
Saga Björling
Saga har setts i många av Musikalkompaniets uppsättningar på Gotland,. 2008 vann hon, 15 år gammal, Tiljans Talanger med "Gabriellas sång".
Hon är även känd från Medeltidsveckan då hon varit med och sjungit i det tyska bandet Poeta Magica. Nuförtiden är hon verksam som sångerska i världsmusikbandet Rotation. Saga är även skådespelerska. Känd från bl.a. The Rain (2016)
Annika Annika Fehling
är kvällens presentatör och uppträder själv också.
Annikas senaste platta, tillsammans med trion A.F.T. (Annika Fehling Trio med Christer Jonasson och Robert Wahlström) heter "In the Universe" och gavs ut på Rootsy/Warner i April 2018 och har fått strålande recensioner. Hon turnerar kontinuerligt i USA, Tyskland, England, Irland, Danmark, Sverige och Norge.
Annika har delat scen med artister som José Gonzales, David Olney, Buddy Monlock, Tom Kimmel, Mikael Rickfors, Staffan Hellstrand, Marie Bergman, Kevin Welch, Tobias Fröberg, Louise Hoffsten, m.fl
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, och driver även konceptet Living Room och Visbyfestivalen.
Annika ger också workshops och seminarier i låtskrivning och performance.
Hon är även del av gruppen GLIMRA (2 Ainbuskar och 1 Fehling).
annikafehling.com


Platsen är Wisby Clarion Hotel 25/11
Show kl 19:00
Biljetter via Tickster
tickster


Tillbaka