6

SFM Living Room 17/18 mars 2010

eastwood

Eva Eastwood
Få artister kan visa upp en lika mångskiftande karriär som Eva Eastwood. Hon har gjort rockabilly lika trovärdigt som hon återuppväckt den svenska 50-tals schlagern. När hon medverkade i SVT:s Allsång På Skansen med "Vårt liv i repris" upptäckte hela Sverige vad som redan var en superhit i landets alla raggarbilar. 2008 års "well well well" gick direkt upp på Topplistans 2:a plats (slagen av endast Metallica) och uppföljaren "The Beat Goes On" gick året därpå direkt in på 6:e plats. Även artister som Nisse Hellberg, Cajsa Stina Åkerström och Albert Lee har stämt in i hyllningskören.  En annan beundrare är Bob Johnston, producent för Bob Dylan, Johnny Cash och Simon & Garfunkel. 
I februari i år tilldelades Eva Eastwood "Millencolin Music Prize" för sitt ihärdiga och kompromisslösa musikskapande som har rönt henne stora framgångar inom svenskt musikliv.
evaeastwood.se

Myspace

Josefina Sanner
är en av Sveriges mest produktiva kvinnliga singer/songwriters med över 700 låtar i bagaget. När hon nu släpper sitt andra soloalbum ”Love Case Scenario” har hon hämtat inspirationen från barndomens landskap. Resultatet har blivit en samling skimrande popsånger som samtidigt som de är lättillgängliga också rymmer egensinne och spännande hemligheter- och verkligen berör på djupet. Hon och producenten Andreas Dahlbäck (som tidigare samarbetat med bl.a. Anna Ternheim, Thomas Andersson Wiij och Eskobar) har tillsammans skapat ett minimalistiskt och gåtfullt sound, där Josefinas unika röst framträder mer vacker och egensinnig än någonsin.
Myspace
Petter Seander
släpper sitt debutsoloalbum våren 2010. Är även aktuell som basist med Kristian Anttila och som medlem i Sleeping Beauty. Turnerar flitigt och är en duktig låtskrivare och sångare. Ett smakprov på detta kan vi se i den nya videon "Through the Storm" på youtube


Myspace
Annika
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
2008 gav hon ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”. En ny platta, "Fireflies",, producerad av Will Kimbrough i Nashville, släpps i april.
annikafehling.com
Myspace


17/3 JODA 20.00
18/3 Vinter 19.00


Tillbaka