6

SFM Living Room 4 november 2009

lynge

Simon Lynge
Att få höra Simon är nånting utöver det vanliga. Här är en singer-songwriter som är sammanbunden med själva urkällan för de allra finaste sångerna. Han får sångerna att lyfta och gnistra!
Lyssna bara på hans debut album, “A Beautiful way to Drown”. Inspelad iBright Orange Studios utav med producenten Matt Forger (Michael Jackson, Paul McCartney). På skivan medverkar bl.a. basisten Lee Sklar (James Taylor, Elton John), gitarristen Shane Fontayne (Bruce Springsteen, Paul Simon)och trummisen Jay Bellerose (Marc Cohen, Madeliene Peyroux). Simon kommer ursprungligen från Grönland men bor numera i Los Angeles.

Myspace

kristoffer

Kristoffer Sundberg
kunde den gotländska publiken senast höra på Sweden Singer Songwriter Festival i juni där han gjorde ett bejublat framträdande. Han har haft musiken i sig hela livet och har de senaste tolv åren skrivit sin egen. En ödmjuk man med solig framtoning men hans musikaliska stil är mörk - det är kniven i hjärtat som vrids om. Rösten är stadig och volymstark med en tydlig klarhet. Utelämnande måhända men publiken lämnas aldrig oberörd. Desto mer speltid tillägnas indie-rockbandet The Upallnights som bland annat turnérar flitigt i Tyskland. Han är uppvuxen i Visby men bor sedan flera år tillbaka i Stockholm där han förutom musiken läser grafisk design.
Myspace

madeleinemiriam
Madeleine och Miriam
vann singer/songwriterpriset på MusikDirekt 2009. Priset motiverades med ”En akt som bjöd på fantastisk närvaro med ett stadigt komp och uttrycksfull sång. Välbearbetade låtar med stor innerlighet och i ett genomtänkt framträdande.
Mjukt men ändå vasst. Naket men ändå varmt. Underligt men ändå sagolikt.”
Annika
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
2008 gav hon ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”. En ny platta, producerad av Will Kimbrough i Nashville, kommer ut inom kort.
annikafehling.com
Myspace


Platsen är JODA 20.00


Tillbaka