6

SFM Living Room 30 september 2009

dean

Dean Owens
kommer från Edinburg och är en av Skottlands mest hyllade singer/songwriters.
Han spelar en slags blandning av countryinfluenser kombinerat med en keltisk grundton.
Hans två första soloalbum ”The Droma Tapes” och ”My Town” var framgångsrika
och blev kritikerrosade.
I samband med den pågående turnén så släpper Dean en ny skiva `Whisky Hearts´. Den är inspelad i Nashville med ett band bestånde av bl.a. Al Perkins, Will Kimbrough, Thad Cockrell.
Fastän han inte är en countryartist i sig så har han spelat med artister som Steve Earle, Emmylou Harris
och Nancy Griffiths på deras Englandsturnéer.
www.deanowens.com

lee
Lee Gotvik
har börjat skapa sig ett namn inom musikerkretsar här på ön. Inte minst sen hon välförtjänt tog hem segern i talangtävlingen Tiljans Talangers stora klass förnågra år sen. Hon spelade och sjöng en egenkomponerad låt, "One of the things".
Med den låten vann hon även en skolfestival i San Remo i Italien. Då tillsammans med sitt band från Donnergymnasiet. Sen dess har hon skaffat än mer erfarenhet och har utvecklats än mer som låtskrivare och artist.
myspace.com/leegotvik
aba
ABA
Annika och Annelie Roswall, som har döttrar i samma skola, träffades på hösten 2008 och fick den ljusa idén att göra nånting tillsammans. Eftersom Annelies Ainbusk-kollega Birgitta Jakobsson inte heller hade nånting speciellt för sig just då som kom hon också.
Deras samarbete ledde till att de gjorde en julshow som gick för utsålda hus på JODA i Visby. Press och publik öste beröm över tjejerna. Man nästan krävde fler konserter..och var är skivan? Skivan väntar vi på men det blev ett par mycket uppskattade sommarshower på just JODA i somras.
annikafehling.com/aba.htm
Annika
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
2008 gav hon ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”. En ny platta, producerad av Will Kimbrough i Nashville, kommer ut inom kort.
annikafehling.com
Myspace


Platsen är JODA 20.00


Tillbaka