6

SFM Living Room 26 september 2009

dean

Dean Owens
kommer från Edinburg och är en av Skottlands mest hyllade singer/songwriters.
Han spelar en slags blandning av countryinfluenser kombinerat med en keltisk
grundton.
Hans två första soloalbum ”The Droma Tapes” och ”My Town” var framgångsrika och blev kritikerrosade.
I samband med den pågående turnén så släpper Dean en ny skiva `Whisky Hearts´. Den är inspelad i Nashville med ett band bestånde av bl.a. Al Perkins, Will Kimbrough, Thad Cockrell.
Fastän han inte är en countryartist i sig så har han spelat med artister som Steve Earle, Emmylou Harris
och Nancy Griffiths på deras Englandsturnéer.
www.deanowens.com

monika nordli
Monika Nordli
är en singer/songwriter från Oslo. Förutom att skriva alla sina låtar själv har Monika även skrivit musik för andra unga talanger. Monika har byggt upp betydande erfarenhet av livespelningar, både i Norge och utomlands, och förutom sång spelar hon akustisk gitarr. Hon agerar med stor medkänsla och glädje och är mycket bestämd och fokuserad, både på scen och ren karriärmässigt.
I september 2008 albumet "Shipping Out" införs. Det här är uppföljaren till debutalbumet "Minor Mode" och den nya radio singeln "Major Mode"ligger på radiolistorna i Norge.
www.monikanor.com
foto: Raymond Mosken
Annika
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
2008 gav hon ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”. En ny platta, producerad av Will Kimbrough i Nashville, kommer ut inom kort.
annikafehling.com
Myspace


Platsen är Restaurang Vinter 20.30


Tillbaka