SFM Living Room 18-19 mars 2009


kimmel

Tom Kimmel
är en av dessa unika singer-songwriters vars artisteri med ord och musik är både tidlöst och gränsöverskridande. Sedan 1980, då hans musik spelades in av Roger McGuinn & Chris Hillman ( ex- Byrds) and Levon Helm (ex-The Band), har en mängd stora artister, som t.ex. Linda Ronstadt, Johnny Cash, Joe Cocker, Shawn Colvin, Waylon Jennings, the Stray Cats, Randy Travis,the Spinners, framfört hans låtar.

Från början var han en riktig rockare men då han öppnade under Nancy Griffiths världsturné 1991-92 fann han sig tillrätta i rollen som singer-songwriter.
Bland hans plattor kan nämnas Bones,(1994) en samling av liveupptagningar, som följdes av Short Stories, med gästframträdanden av vänner som Emmylou Harris, The Fairfield Four, Gillian Welch och Jerry Douglas.
Han har även skrivit musik till filmer (Runaway Bride, Twins) och till TV-serier som exempelvis Miami Vice.
Förutom sina artistiska åtaganden så är Tom sen lång tid tillbaka utövare av Siddha Yoga Meditation.
tomkimmel.com
sally barris
Sally Barris
kommer ifrån Nashville och har varit framgångsrik som countryartist men har för den skull inte övergivit sin keltiska rötter. Denna symbios har givit henne en egen omisskännlig stil.
Hon har nyligen kommit ut med sin tredje cd, "Restless Soul".( De övriga är "Little Voice" (2004) and "Reluctant Daughter "(1999)).
Bland de artister som spelat in hennes låtar kan nämnas Lee Ann Womack, Trisha Yearwood och ..Tom Kimmel.
sallybarris.com

Myspace
annika
Foto: Katarina Grip Höök
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
Hon gav nyligen ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”.
annikafehling.com
Myspace


Platserna är 18/3 JODA 20:00 och 19/3 Restaurang Vinter 19.30


Tillbaka