SFM Living Room 27-28 februari 2009


buford
Foto: Richard Fasshauer

Buford Pope
Buford Pope är en välbevarad hemlighet i branschen och har nyligen släppt albumet Blood Relatives. Med starka influenser av Country/Folk och Blues skapar Buford Pope en underbar atmosfär. Med sin skönsjungande körsångerska presenterar han en mindre, mer intim framställning av sitt material.

Buford Pope, eller Mikael Liljeborg som han heter, är född och uppvuxen på Gotland, men bor sedan många år tillbaka i Helsingborg. Och det var faktiskt först i början av 2000-talet som han skrev sin första låt. Talangfull är bara förnamnet – redan innan den självbetitlade debutplattan var klar 2002, erbjöd det danska skivbolaget Sand ett skivkontrakt. Lysande recensioner följde, liksom rejält med speltid i dansk radio. Skivbolagsstrul satte dock käppar i hjulet och en desillusionerad Buford Pope var tillbaka på ruta ett. Som tur för mig och alla andra fans av efterhängsna melodier och målande berättelser, gav han inte upp och är idag, sex år senare, tillbaka i oförskämt bra form
www.bufordpope.com

anna frank
Anna Frank
Anna Franks musik befinner sig i gränslandet mellan singer/songwriter och folktronica, ofta vemodig, men ett filmiskt anslag. Med en gedigen bakgrund inom musik, bland annat vann hon P4s musikpris 2005, arbetar hon nu målmedvetet för att nå ut med sin egen musik, utan kompromisser. Debutalbumet 'Harriets' Grief' släpps 28 januari -09. Europa/Sverigeturné följer efter släppfesterna i Gävle och Berlin i början på februari.


Myspace
hanna berglund
Foto: Malin Sydne
Hanna Berglund
kommer från Falun och vann riksfinalen av Musik Direkt förra året.
Spelar ej på Vinter


Myspace
annika
Foto: Katarina Grip Höök
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
Hon gav nyligen ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”.
www.annikafehling.com
Myspace


Platserna är Restaurang Vinter 19.30 och JODA 20:00.


Tillbaka