SFM Living Room 10-11-12 november 2008
12 november med Wendy McNeill

jaynash
Foto: Laura Crosta

Jay Nash
från Los Angeles börjar bli riktigt stor inom folkmusiken där. Hans första singel "Wayfarer" är ett otvivelaktigt bevis på hans rättframma och genuina inriktning inom musiken och låtskrivandet. Hans senaste album 'The Things You Think You Need' bestående av 10 låtar förstärker detta intryck.På plattan medverkar Sara Bareilles , David Immergluck och Charlie Gillingham från Counting Crows. Om man tar en del Gram Parsons och en del Grant-Lee Phillips så får man lite hum hur Jay låter.
www.myspace.com/jaynash

 

joeyryan

 

Joey Ryan
Joeys liv förändrades när hans pappa lärde honom spela de sex ackorden på "House of the Rising Sun". Eftersom hans pappa var psykolog inspirerade det Joey till att studera psykologi på universitetet i Berkeley men insåg snabbt att spela musik var hans liv. Numera turnerar han flitigt och har givit ut en ep och en fullängdare.
Ännu en fullängdare har nyligen givits ut "...with its roots above and its branches below" .
www.myspace.com/joeyryan

 

wendy
Foto: evalisahenriet

Wendy McNeill
kommer ursprunglingen från Canada. Hon gillar udda personligheter vilka ofta dyker upp som centralfigurer i hennes sånger som hon ackompanjerar med dragspel, gitarr och loopade röster.
Då hon tränade dans på en konstskola mötte hon avantgardkompositörer och blev inspirerad till skriva pianostycken till bl.a. sin dans. Hon räknar Steve Reich, Laurie Anderson, Tom Waits och Meredith Monk till sina största inspirationskällor. Efter att ha jobbat som bartender på ett alt. folk - country ställe tog hon även till sig den sfären. Till dags dato har hon gjort fem album, den sjätte släpps snart, gjort musik till film, dans och teaterproduktioner och turnerat i Nordamerika, Europa, Brasilien och Japan.
Så här skriver Clas Ohlson, Musikindustrin, om Wendy : Artister med konstnärliga ambitioner som genomsyras av fantasifullhet och egensinne har alltid haft en förmåga att vinna mitt hjärta – och den här artisten har allt det goda i rikt överflöd
www.myspace.com/wendymcneill

 

annika
Foto: Katarina Grip Höök
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
Hon gav nyligen ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”.
www.annikafehling.com


Platserna är Big Ben, Restaurang Vinter och JODA och det börjar 20:00.


Tillbaka