SFM Living Room 14 oktober 2008

olney
webb

David Olney
David Olney slog igenom som professionell musiker efter att ha flyttat till Nashville i början av 70-talet.Han startade då bandet X-Rays vilka rönte en del framgång men i början på 80-talet beslöt sig David för att satsa på en solokarriär som singer/songwriter.
Han framträder då inte som den godhjärtade trubaduren utan mer som en orädd betraktare som tar fram det allra innersta hos oss människor. Det som ligger dolt under ytan. Något som får honom att framstå som en musikalisk laglös.
Någon har beskrivit att lyssna på hans senaste platta,”One Tough Town”(2007), är som att se på en västern av Sergio Leone. Något som multiinstrumentalisten och gitarrgeniet Sergio Webb hjälper till att frambringa på scen. Många framstående artister, ex. Emmylou Harris, Steve Earle, Johnny Cash och Linda Ronstadt, för att bara nämna några, har gjort covers på hans låtar. “Deeper Well” med Emmylou Harris är kanske en av de allra mest kända.
Townes van Zandt sa så här en gång -” Varje gång någon frågar vem vilken min favoritlåtskrivare är så säger jag Mozart, Lightnin’ Hopkins, Bob Dylan och Dave Olney”.
www.davidolney.com

annika
Foto: Katarina Grip Höök

Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
Hon gav nyligen ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”.
www.annikafehling.comPlatsen är JODA och det börjar 20:00.


Tillbaka