SFM Living Room 24 september 2008
(29 september på Big Ben)

svante
Svante Sjöblom
Svante Sjöblom är en veteran på de skandinaviska bluesscenerna. De senaste sex-sju åren har denne briljante sångare och gitarrist spelat på alla betydande klubbar och musikfestivaler. Han har vunnit Fjellispriset, Junior Blues Prize vid Åmål Blues Festival och John Jackson Scholarship. Denne unge skånske bluesveteran, född 1984, kom nyligen ut med sin debutplatta "I Guess My Troubles Just Begun"( Rootsy). I hans musik finner vi inte bara bara bluesen såklart utan också gammaldags country, ragtime och gospel. Med sig på turnéerna brukan han ha bandet the Sailors.
hwww.myspace.com/svantesjoblom
Foto: Niclas Tilosius
Spelar ej på Big Ben
Amber Rubarth
Living Room har även nöjet att presentera en stor artist i vardandet från det stora landet i väster - Amber Rubarth.
Hon kommer med ett knippe lekfulla, uppfriskande låtar om kärlek och brusten sådan och allt före och efter och såklart imellan.
Det är ärlig musik som får dig känna dig glad!
Rubarth's debut album "Something New" prisades i musikmagasinet The Owl Mag (mellan Fiona Apple och Jack Johnson) som ett av 2005's Top 10 Albums.
Hon är en mycket skicklig gitarrist och en stilfull sångerska.
Amber börjar bygga upp ett rykte här i Sverige. Hon har varit här ett par gånger och då bl.a. uppträtt på Living Room.
www.amberrubarth.com
Emeli
Oskar och Emeli Jeremias
är två syskon som valt att satsa på musiken och som tillsammans bjuder på visor av varierat slag. På programmet står både egenskrivet material och visor av bland andra Dan Andersson och Olle Adolphsson. I deras föreställningar ljuder allt från stämsång, gitarr och piano till cello, fiol, munspel och dragspel. Har man tur plockar de fram sitt schweiziska påbrå och bjuder på lite joddling.
Emeli Jeremias är frilansande musiker och kulturjournalist. Efter att hösten 2007 fått Täby Kommuns kulturstipendium var hon till augusti 2008 bosatt i Schweiz där hon bland annat arbetat med att arrangera visor för barnkör, skrivit arrangemang för stråkvartett och komponerat sånger. Hon är musikhögskoleutbildad cellist men spelar ofta tillsammans med vissångare, jazzmusiker och singer/songwriters. När hon själv skriver musik blir det ofta visor på svenska med en doft av jazz till poetiska texter.
Oskar Jeremias är scenestradören som blandar spex med allvar. Hans egenkomponerade visor utgår från klurerier om hur människan fungerar, allt levererat med energi och medryckande melodier. I år har han gått på Visskolan i Västervik och där gjort en djupdykning i den svenska visskatten. Upp till ytan kommer han med nya tolkningar av äldre visor och fler egna visor som tagits till en ny nivå. Utöver musiken är Oskar utbildad inom psykologi, filosofi, design och kommunikation vilket på olika sätt avspeglar sig i framträdandet.
emelijeremias.se
annika
Foto: Katarina Grip Höök
Annika Fehling
Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika är ett av de starkast lysande namnen på den svenska och den europeiska singer/songwriterhimlen. Med sina besjälade sånger, framförda med sin karakteristiska passionerade och samtidigt mjuka stämma, har hon genom stort internationellt turnerande, fått många fans runtom i världen.
Med rötter i Americana / folk / pop skriver Annika musik, åt andra konstnärer, liksom åt teater- och konstutställningar.
Hon gav nyligen ut sin krititkerrosade “Best of” samlings CD “Good For You 2.0”.
www.annikafehling.com


Platsen är JODA och Big Ben och det börjar 20:00.


Tillbaka