Living Room 26 och 27 februari 2008

emeli

Michael Friedman
Från Canadas västkust kommer gitarristen och låtskrivaren Michael Friedman som vi glatt hälsar åter.Han vcar i här i Sverige i våras. Sin explosiva musikalitet uttrycker han även med sin passionerade och kraftfulla 3-1/2 oktavs röst och med sitt utrycksfulla spelsätt. Med denna explosivitet kombinerat med en närhet i framförande leder ofta fram till totalt oväntad musikalisk överraskning.
Michael har också släppt två kritikerrosade soloalbum, “I Never Knew What Hit Me Until Now” (1995) och "Angst Ridden Writer” (1998) och en tredje, “Diamond Space,” kom 2002. Han har turnerat flitigt i Canada, USA och Europa. www.michaelfriedman.ca


Dianna Doenns
Vi har även glädjen att hälsa åter Dianna från Danmark. Diannas sånger är vackra , melodiska och tankfulla. Detta framfört med en likaså vacker stämma.
Hon bor i Köpenhamn liksom det band ,Nuance at Noon, som hon spelar med då hon inte framträder själv. De gav ut en platta för några år sen och en ny verkar vara på gång i år.

Kaspar Vig
kommer likaledes från Köpenhamn och är en ny bekantskap för den svenska publiken.Han kommer att sjunga sånger både på danska och engelska. Inspirerad av amerikansk musik men även den danska folkmusiken.
Det blir en blandning av kärlekssånger och med sånger som knyter an till aktuella ämnen. Allt framfört med Kaspars unika energiska röstAnnika Fehling
Kvällens presentatör, och som också driver Living Room, står även bakom konceptet House Concerts, organiserar internationella songwriters Retreats, såväl som workshops och seminarier i sångskrivning.
Just de egna sångerna och Annika Fehlings själfulla röst har blivit hennes signum .
2006 gav Rootsy ut samlingsplattan "The Best of Annika Fehling-Good for You!" med det bästa ur Annikas tidigare utgivna 6 plattor. Denna platta håller just nu på att remixas med två nya låtar producerade av Tobias Fröberg. Förra året bhan hon även med att släppa albumet ”Visby,Texas” med Nashville-kollegan Dana Cooper.
www.annikafehling.com
Myspace

26/2 Big Ben, Folkungagatan, Sthlm kl 20.00
27/2 Vinterträdgården, Clarion Wisby Hotell kl 20.00

Tillbaka