Living Room 23,24 och 26 oktober 2007

Jessklein

Jess Klein
är en singer/songwriter från Brooklyn som skriver bluesiga ackustiska låtar. Influerad av blueskillar som Buddy Guy och Junior Wells, blandat med lite motown typ Smokey Robinson och lite soul la Sam Cooke och rock som Stones och Led Zeppelin. började hon skriva musik i tonåren då hon bodde på Jamaica. Hon lyssnar på musik som är fyllda av kraftfulla känslor och de är sådana låtar som hon inspireras till skriva och sjunga. Hennes senaste platta, "City Garden",som fick 5 stjärnor i Musikmagasinet MOJO, är fylld av hennes känslomässigt intima sånger, framförda med hennes passionerade stämma.

Myspace

Brett Perkins

Brett Perkins

Brett Perkins börjar bli bekant för Visby-publiken som artist och som arrangör av kurser i låtskriveri.Han besökte Living Room senast i våras. Uppvuxen i Californien har nu Brett hela världen som sitt arbetsområde. Brett har idag spelat i 25 länder, bl.a. på festivaler som Edinburgh Fringe, London Music Week, MIDEM-mässan/Cannes, Kerrville Folk Festival, High Sierra Music Festival, Napa Valley Music Festival och Tin Pan South/Nashville. Han har fått ASCAP-pris sex år i följd (1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003) - en amerikansk motsvarighet till STIMs stipendium.

www.brettperkins.com


bjorn

Björn Schüldt
sjunger och spelar gitarr, banjo och bas, på frilansbasis, sedan mitten av 60-talet. Han har en bakgrund som lärare och verkar fortfarande som gitarr- och banjopedagog och studiomusiker.
Björn har arbetat som kapellmästare bl.a. på Stockholms Stadsteater under 80- och 90-talet.
Han skriver musik, texter och poesi. Producerar sig själv och andra i egen studio samt medverkar ofta som idégivare och intiativtagare i olika projekt.
Besök även Living Room hemma hos Björn på Halor-kultur i Rone fredagen den 26 oktober.Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som också driver Living Room, står även bakom konceptet House Concerts, organiserar
internationella songwriters Retreats, såväl som workshops och seminarier
i Sångskrivning.
Just de egna sångerna och Annika Fehlings själfulla röst har blivit
hennes signum . 2006 gav Rootsy ut samlingsplattan "The Best of Annika
Fehling-Good for You!" med det bästa ur Annikas tidigare utgivna 6
plattor. I Augusti 2007 släpptes det nya albumet ”Visby,Texas” med
Nashville-kollegan Dana Cooper.
www.annikafehling.com
Myspace


Platsen är Big Ben, Folkungagatan, Stockholm
Kl. 20:30

Den 24 oktober är Living Room på Vinterträdgården, Clarion Wisby Hotell och den 26 oktober på Halor-Kultur, Ronehamn Kl. 20:00

Tillbaka