SFM Living Room 3 oktober 2007

fite

Andy Fite
är en jazzgitarrist och sångare som närmar sig sin musik på ett öppet, spontant och humoristiskt sätt. Han har i många år arbetat i olika ensembler och då ifrån en klassisk jazzrepertoar, bl.a. har han gjort en skiva tillsammans med Red Mitchell,
Andy kommer från Pittsburgh men liksom Kitto numera boende i Stockholm. Hans traditionella jam på Café Agueli firar nu tio år.
I sina låtar tar han ofta upp det glädjefyllda här i livet, framfört med en varm röst och sitt unika gitarrspel.
Mer information om Andys tidigare produktion finns på www.newartistsrecords.com

ville

Ville Blomgren
får presentera sig själv ..
Jag är 16 år gammal. Jag studerar på
musikestetisk linje på Gotland och har hållit på med teater sedan jag var 11
år. Jag har medverkat på Romateaterns Shakespearescen på Gotland under ledning av Thomas Segerström. Där spelade jag i bl.a. Rikard III som Kronprinsen av Wales, Romeo och Julia som gängmedlem och i Slutet gott allting gott som soldat. Jag har även medverkat i två musikaler som är mitt stora intresse. I Spelman på taket och Den hemlighetsfulla trädgården. När jag var 13 år deltog jag i SVT:s Lilla Melodifestivalen 2004 med min egen låt "Min gröna ö". Jag gör fortfarande musik inom singer/songwritergenren. I somras var jag med i en Pippi Långstrumpteater med mycket sång och dans på Kneippbyn på Gotland.
Sommaren 2007 vann jag talangtävlingen Tiljans Talanger. Jag Kanon-sången av Berthold Brecht. Jag tycker att det skulle vara roligt att utvecklas i lite större sammanhang, t. ex. inom teater, film och musikaluppsättningar.

strider

Jon Strider

Jon Strider är född och uppvuxen i San Francisco. Han började skriva låtar i slutet på 60-talet. Sen dess har han skrivit över 350 låtar, producerat/arrangerat/samskrivit ett 40-tal skivor och komponerat för TV och film.
Han har precis släppt sin femte soloplatta,"White Wings", på New Sky Records. Hans musik har kallats "Rhythm'n Folk" - en själfull musikalisk blandning av country, blues, R&B, jazz&rock.
Bland artister som Jon har jobbat med kan nämnas Van Morrison, Mink DeVille och Chuck Berry

www.jonstrider.com

 Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling.
Annika har varit mycket på resande fot förra året. Hon turnerar regelbundet i USA, dit hon återvände i augusti för att spela med Dana Cooper. En ny cd kallad "Visby,Texas", med de båda släpptes den 22/8. När hon inte är ute och turnerar lyckas hon få tid till att anordna dessa Living Room kvällar. Ofta, som nu, med internationella artister. Passa på och lyssna in hennes cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Ett  bra exempel på bredden i hennes musikskapande.Och varför inte den helt nya "Visby,Texas".
www.annikafehling.comPlatsen är Vinterträdgården, Wisby Hotell
Kl. 20:30


Tillbaka