SFM Living Room 23 maj 2007


Ben Bedford
Ben vill i sin låttexter fånga de enkla känslomässiga ögonblicken. Ett möte, en vänlig blick från en främling,stadsljusen en fredags natt och sin kvinnas vackra ansikte. Att fånga dessa ögonblick och omvandla de till sånger.
Men även naturens skönhet - bergen i Colorado, skogarna i North Carolina, Arizonas öknar. Den ständiga förändringen - is, regn, snö, vind, solsken, månljus.
Ben försöker i sina sånger att få oss att stanna upp så att sinnet kan tolka och känna naturen.
Två skivor har han givit ut "Lincoln's man" och "The vast expanse of heartache".
www.benbedford.com


emeli
Michael Friedman
Från Canadas västkust kommer gitarristen och låtskrivaren Michael Friedman. Sin explosiva musikalitet uttrycker han även med sin passionerade och kraftfulla 3-1/2 oktavs röst och med sitt utrycksfulla spelsätt. Med denna explosivitet kombinerat med en närhet i framförande leder ofta fram till totalt oväntad musikalisk överraskning.
Michael har också släppt två kritikerrosade soloalbum, “I Never Knew What Hit Me Until Now” (1995) och "Angst Ridden Writer” (1998) och en tredje, “Diamond Space,” kom 2002. Han har turnerat flitigt i Canada, USA och Europa. www.michaelfriedman.ca

emeli
Richard Berman
Richard har använt sin talang till att skriva många sånger om gripande, sanna historier som t.ex."Gil's Song", som handlar om en fåraherde i Wyomings försök att få närhet och konsekvenserna av detta. Humor är dock en viktig ingrediens i hans uppträdande. Som i låtar som "Monopoly"och "The Kids Are Back". Båda är sånger från hans andra cd "Love Work and Play". Tredje cdn heter "Dreamer" och båda dessa skivor har av Rich Warren - värd för "The Midnight Special" på WFMT in Chicago (en av de mest välkända radioshowerna i USA) utnämnts till "One of the Best Folk Albums" of 1996 och 1998". Richard's 4:de CD, Storied Lives, vann 2001 Just Plain Folks Award för "Best Traditional Folk" CD. År 2005 kom "Holding Hands".
www.richardberman.net


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika har varit mycket på resande fot förra året. Ett par turnéer i USA har det blivit. Dit hon återvänder i augusti för att turnera med Dana Cooper. En ny cd kallad "Visby,Texas", med de båda kommer snart att ges ut. När hon inte är ute och turnerar lyckas hon få tid till att anordna dessa Living Room kvällar. Ofta, som nu, med internationella artister. Just nu håller hon även på och skriver teatermusik till Unga Romas uppsättning av en nyskriven pjäs som heter Häxxxorna. Passa på och lyssna in hennes nya cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Ett väldigt bra exempel på bredden i hennes musikskapande.Och varför inte den helt nya "Visby,Texas".
www.annikafehling.comPlatsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka