SFM Living Room 25 april 2007


Roar Amundsen
Musiken har alltid legat honom varmt om hjärtat men det var först efter flera år som konsertarrangör och som anvarig för ett musikställe som Roar för tre år sen tog steget och började skriva låtar själv.

Förra året kom första plattan - en EP kallad "Forløs Din Drøm". Den fick ett bra mottagande och ledde fram till en mängd solokonserter.

Roar har även inlett ett antal musikaliska samarbeten bla. med den elektroniske musikern David Mondrup för musik till en dansföreställning. Han har även börjat undervisa i låtskrivning på en högskola.
Musikaliskt så spänner låtarna från poetiska stämningsbilder till raka popsånger.
Med en ljus, luftig och närvarande stämma framför han sina sånger, där ledstjärnan är att melodins roll ska understödja stämningen i texten.
www.roaramundsen.dk


emeli
Emeli Jeremias
Emeli är utbildad cellist med ett visst fokus på improvisationsmusik och nutida konstmusik. Hon skriver och arrangerar musik. I en riktning mot vis-,jazz- och konstmusikhållet.Under året kommer Emeli att arbeta med musik till en teaterföreställning i Köpenhamn. Manus är under bearbetning men temat är utsatthet och går under arbetsnamnet "Under system".
Tillsammans med två bröder har hon ett band som heter De Tröstlösas Orkester. De framför både humoristiska och allvarsamma visor på svenska och engelska. Hon är också med i en nybildad showgrupp, Lady Perfect, tillsammans med Kitte Ström och Helena Martinsson
Emeli är också utbildad journalist och medverkar som skribent regelbundet i både magasin som Nutida Musik och dagspress, bland andra Gotlands Tidningar och Helsingborgs Dagblad.
www.emelijeremias.se


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika har varit mycket på resande fot förra året. Ett par turnéer i USA har det blivit. Dit hon återvänder i augusti för att turnera med Dana Cooper. En ny cd kallad "Visby,Texas", med de båda kommer snart att ges ut. När hon inte är ute och turnerar lyckas hon få tid till att anordna dessa Living Room kvällar. Ofta, som nu, med internationella artister. Just nu håller hon även på och skriver teatermusik till Unga Romas uppsättning av en nyskriven pjäs som heter Häxxxorna. Passa på och lyssna in hennes nya cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Ett väldigt bra exempel på bredden i hennes musikskapande.Och varför inte den helt nya "Visby,Texas".

www.annikafehling.com


Platsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka