SFM Living Room 21 mars 2007


McKinley Black

McKinley Black kommer från Massachusetts men bor och verkar i Berlin. Hennes låtar är svåra att katalogisera. Räkna dock med texter som berör, en vacker stämma och häftig musik.
Hon har släppt 4 CD's i Tyskland: "Organic Tracks", "Live at Quasimodo", "Muse" och nyligen "Temporary longterm setbacks".

Mckinley har också skapat ett forum för sina kollegor i form av ett fritt, öppet Singer/Songwriter Event kallat"Troubadour - Modern Minstrels", vilket för närvarande hålls regelbundet i två städer,Berlin och Hamburg.
Mer info om McKinley här nedan
www.mckinleyblack.com


John Leo Carter
John Leo Carter ohn kommer från början från Cork på Irland och bodde tidgare i Norrtälje innan han landade på Öland. Hans mycket uppskattade debut album "Candy floss girl"fick lysande recensioner och har sålt bra på Irland samt i USA och Japan. John Leo jobbar just nu på en EP som är en blandning av eget material och folksånger.

Som liveartist har han delat scen med artister som Andy Irvine, Dervish och Kila. John Leo Carter spelar live i hela norden, Tyskland, Holland och givetvis Irland

johnleocarter.com


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika har varit mycket på resande fot förra året. Ett par turnéer i USA har det blivit. Dit hon återvänder i februari för att turnera med Dana Cooper. En ny cd kallad "Visby,Texas", med de båda kommer att ges ut i samband med en spelning på det legendariska Blue Bird Café i Nashville. När hon inte är ute och turnerar lyckas hon få tid till att anordna dessa Living Room kvällar. Ofta, som nu, med internationella artister. Passa på och lyssna in hennes nya cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Ett väldigt bra exempel på bredden i hennes musikskapande.Och varför inte den helt nya "Visby,Texas".

www.annikafehling.com


Platsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka