SFM Living Room 7 februari 2007


Michael Weston King

Michael Weston King ,betraktas som en av Englands bästa singer/ songwriters. Han var frontfigur alt countrybandet The Good Sons. Med dessa gjorde han 4 kritikerrosade album under en sjuårig karriär.Förra året kom ett dubbel-album med titeln Cosmic Fireworks-The Best of The Good Sons (1994-2001).

De senaste sex åren har han turnerat själv runtom i världen och uppträtt tillsammans med artister som Nick Cave, John Cale, Roger McGuinn, Chris Hillman, Ron Sexsmith, Steve Earle och många fler.Under den tiden har han släppt fyra soloalbum. Förra året kom ett uppskattat coveralbum - "Love's A Cover".
I mitten på januari släpptes hans senaste studioalbum "A New Kind Of Loneliness", inkluderande bidrag från Ron Sexsmith, Jackie Leven, Herb Pedersen and former Byrd and Flying Burrito Borther, Chris Hillman.
www.michaelwestonking.com

Gunnar Järeld
Namnet är nog bekant för de flesta gotlänningar. Han har genom åren byggt upp en skara av trogna fans. Dessa ser nog med spänning framemot den kommande skivan som släpps i februari/mars på Musicano Records. Gunnar skriver låtar med en poetisk, vardaglig touch som människor känner sig hemma i. Han har en förmåga att nå ut och beröra sin publik med sina texter och sin förföriska, lätt hesa stämma.
Gunnar är också en av öns mest anlitade trubadurer. Det kan man förstå eftersom han har en "låtbank"på en 5-800 låtar. Med sin personliga medryckande stil knäpper han upp vilken tillknäppt tillställning som helst. Det är en sann ära att få ha honom på Living Room-scenen.

Amber Rubarth
Living Room har även nöjet att presentera en stor artist i vardandet från det stora landet i väster - Amber Rubarth.
Hon kommer med ett knippe lekfulla, uppfriskande låtar om kärlek och brusten sådan och allt före och efter och såklart imellan.
Det är ärlig musik som får dig känna dig glad!
Rubarth's debut album "Something New" prisades i musikmagasinet The Owl Mag (mellan Fiona Apple och Jack Johnson) som ett av 2005's Top 10 Albums.
Hon är en mycket skicklig gitarrist och en stilfull sångerska.
Amber uppträder tyvärr inte på Living Room i Visby utan endast på Halor Kultur i Rone. Visbypubliken kan dock få tillfälle att höra henne på Annikas Akuststiska på Hedbergs den 9/2
www.amberrubarth.com


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika har varit mycket på resande fot förra året. Ett par turnéer i USA har det blivit. Dit hon återvänder i februari för att turnera med Dana Cooper. En ny cd kallad "Visby,Texas", med de båda kommer att ges ut i samband med en spelning på det legendariska Blue Bird Café i Nashville. När hon inte är ute och turnerar lyckas hon få tid till att anordna dessa Living Room kvällar. Ofta med internationella artister. Passa på och lyssna in hennes nya cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Ett väldigt bra exempel på bredden i hennes musikskapande.

www.annikafehling.com
Platsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka