SFM Living Room 17 januari 2007

Richard Lindgren

Richard koommer från Malmö och har varit aktiv som artist i tjugo år. 1995 gav han ut sin första skiva.Han har spelat en hel del utomlands, bland annat i USA,Österrike och Tjeckoslovakien.”Postcard from Elsewhere” släpptes 2003 och fick bra recensioner.Nu kan han glädja sig åt fina recensioner på den senaste plattan "Salvation Hardcore"som kom ut förra året.På denna platta har Richard sökt sig ännu djupare in i den amerikanska folkloren– ljudbilden andas Hank Williams och domineras av akustiska instrument som banjo, fi ol och mandolin. Bland de artister som Richard har varit förband åt kan nämnas Robyn Hitchcock, Ryan Adams och Jayhawks.
År 2005 fick han Fjellis-priset.

www.richardlindgren.se

 


Josefina Sanner
är en personlig sångerska och låtskrivare som lyckas nå ända in i hjärtat på lyssnaren.
Trots att musiken rör sig i det gränsland där bland andra Joni Mitchell, Ron Sexsmith, Kathleen Edwards och Stina Nordenstam möts, har Josefina hittat ett eget uttryck och en egen röst.
Texterna är små bitterljuva betraktelser av livet som fortgår runt omkring oss.
-Jag skulle ljuga om jag inte sa att de flesta av mina sånger handlar om längtan, minnen och relationer som brustit, säger hon själv.
Det mycket väl mottagna Debutalbumet "Josefina Sanner" kom ut den 12 oktober, och den tredje singeln “Reckless Heart” släpps i Januari.
www.josefinasanner.com


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika har varit mycket på resande fot förra året. Ett par turnéer i USA har det blivit. Dit hon återvänder i februari för att turnera med Dana Cooper. En ny cd med de båda kommer att ges ut då. När hon inte är ute och turnerar lyckas hon få tid till att anordna dessa Living Room kvällar. För ovanlighetens skull dock denna kväll utan internationella artister. Passa på och lyssna in hennes nya cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Ett väldigt bra exempel på bredden i hennes musikskapande.

www.annikafehling.comPlatsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka