SFM Living Room 13 december 2006

Micke Rickfors
behöver egentligen inte någon närmare presentation för den gotländska publiken. Gammal öbo som han är sen tiden på/med Grymlings.
En fantastisk sångare och duktig låtskrivare, både på engelska och svenska, som på senare år har utvecklat sin singer/songwriter ådra.
Rikskänd blev han först med tiden som sångare i Hollies i början på 70-talet, perioden med Grymlings och vem har inte nynnat på refrängen till Vingar som kom i slutet av 80-talet.
Micke har även skrivit låtar till artister som Cyndi Lauper och Santana.
Det här är en av de sällsynta tillfällen han spelar ensam med sin gitarr.


Björn Persson Blues
är en avskalad version av Björn Persson Bluesband med Björn själv på gitarr och sång, understödd av Örjan Klintbergs bas.
De har spelat ihop sen 1995 inom ramen för Bluesbandet i alla möjliga sammanhang och har på så sätt byggt på sig en massa rutin. På sista tiden har det blivit mycket Bluesbrakers då det lirat sin tolkning/hyllning till John Mayall and Bluesbreakers with Eric Clapton.
Björn, med sin bluesiga stämma och sitt fina gitarrspel och Örjan på sin luftigt stödjande bas, är alltid se och hörvärda.


Lee Gotvik
från Väskinde, har börjat skapa sig ett namn inom musikerkretsar här på ön. Inte minst sen hon välförtjänt tog hem segern i talangtävlingen Tiljans Talangers stora klass i år. Hon spelade och sjöng en egenkomponerad låt, "One of the things".
Med den låten vann hon även en skolfestival i San Remo i Italien. Då tillsammans med sitt band från Donnergymnasiet. Förhoppningsvis får även Living Room publiken höra den ikväll.Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika har varit mycket på resande fot det här året. Ett par turnéer i USA har det blivit och hon är nyss hemkommen från Tyskland.När hon inte är ute och turnerar lyckas hon få tid till att anordna dessa Living Room kvällar. För ovanlighetens skull dock denna kväll utan internationella artister. Passa på och lyssna in hennes nya cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt.Ett väldigt bra exempel på bredden i hennes musikskapande.

www.annikafehling.comPlatsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka