SFM Living Room 11 - 13 juli 2006

YABA BLUES

YABA är en blues-rock grupp som funnits i olika konstellationer runt Sven Bjärhall och hans musik i tjugo år. De flesta texterna är på svenska. Nuvarande medlemmar har tidigare spelat med bland andra Solen Skiner, Smaklösa, Moose quartet, , Bernt Staaf. Bandet består av: Sven Bjärhall - gitarr/sång, Christer Liljegren - elgitarr, Martin Hellquist - trummor, Åke Näslund - elbas. Vi spelar förstärkt i större lokaler och akustiskt, om så önskas, i mindre

 


Bild saknas
Johan & Zolle
Två män/snorungar som slutat vara nervösa för "vad folk ska säga" Musikaliskt uppfostrade av artister som Delbert McClinton, Steve Earle, Buddy Miller, Lynyrd Skynyrd, Bonnie Raitt, A-L Harris mm.

Efter x antal års slitande i sin egen studio, och ytterligare några år harvande i ett reggaeband, och ännu fler år på ett punkskivbolag krockade Johan med Zolle genom Zolles syster vilken också är Johans flickvän…

Efter att ha trubbadurat i dryga 10 år tröttnade Zolle på att lira "I natt är jag din" och "Labamba" och började sjunga i di verse band. Ända till han krockade med Johan som är tillsammans med… ja, ni förstår.

De upptäckte att deras musiksmak hakade fast i varandra som hyskorna i ett B-H band. Reggaelåtarna som Johan gjorde i rastabandet, dammades av och gjordes om till alternativt countrystuk. Zolles gamla kärlekslåtar till massor av föredettor putsades till och levereras med minst lika mycket känsla som när de en gång skrevs.

Tillsammans ger Johan & Zolle er ett framträdande fyllt av humor, musikalitet och värme.

Sanna Carlstedt
Började vid 10-års ålder spela gitarr och fagott.Efter gymnasiet blev det musikalbanan, Westside story, med rollen som Anita. Efter en säsong på musikalscenen fortsatte ”karriären” inom showindustrin.Via jobb på Nalen i Sthlm fick hon kontakt med Johan Johansson knöts och med honom, Wille Craaford och Stefan Sundström.
Och har nu äntligen ta steget till den musik som hon alltid känt och älskat, VISOR! www.sannacarlstedt.se

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika kan just nu glädjas över att hon via Rootsy.nu fått distribution på sin skiva,"Happy on the Red" i Benelux och Storbritannien. Annika har det senaste halvåret genomfört ett antal turnéer Sverige,Danmark och Schweiz tillsammans med den Nashville-baserade artisten Dana Cooper. En ny cd har hon även haft tid att ge ut, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Till hösten bär det av till USA igen för en ny turné med Dana Cooper.

www.annikafehling.com

Platsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, Kl.21:00. samt på Hamra Krog


Tillbaka