SFM Living Room 27 juni 2006

Jon Strider

Jon Strider är född och uppvuxen i San Francisco. Han började skriva låtar i slutet på 60-talet. Sen dess har han skrivit över 350 låtar, producerat/arrangerat/samskrivit ett 40-tal skivor och komponerat för TV och film.
Han har precis släppt sin femte soloplatta,"White Wings", på New Sky Records. Hans musik har kallats "Rhythm'n Folk" - en själfull musikalisk blandning av country, blues, R&B, jazz&rock.
Bland artister som Jon har jobbat med kan nämnas Van Morrison, Mink DeVille och Chuck Berry

www.jonstrider.com

Sleeping Beauty
Sleeping Beauty

Sleeping Beauty bildades i Göteborg för två år sen som ett hobbyprojekt av de två vännerna Petter Seander och Fredrik Liberg. Duon spelar material med influenser från så skilda artister som Jackson Browne, Ryan Adams, David Lindley, Loosegoats och Ed Harcourt. Med en ny EP i bagaget, Let’s Take a Ride, kommer de till sommaren göra ett antal spelningar i Tyskland och Holland. Deras video har spelats på ZTV och singeln från EPn, titelspåret, har snurrat runt på radio.

www.sleepingbeautyrocks.se

Bo Ahlbertz

Bo Ahlbertz är välkänd för de flesta inom det gotländska musiklivet. Inte minst genom sina insatser som en av initiativtagarna till Gotland Artist. Andra kanske känner igen honom från tiden i Patrask som härjade runt på scenerna i landet för tio år sen. Därefter har vi sett honom i Slim Chance och Dockside Pennies då han inte har uppträtt på egen hand med gitarren eller bouzoukin - ett instrument som han är en verklig ekvillibrist på. Han är en sann expert på irländsk musik av vilken han har en stor repertoar. Bosse är också en duktig låtskrivare och även han tillhör den växande nordiska co-writing gemenskapen.


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika kan just nu glädjas över att hon via Rootsy.nu fått distribution på sin skiva,"Happy on the Red" i Benelux och Storbritannien. Annika genomförde innan jul i syd-Sverige och Danmark tillsammans med den Nashville-baserade artisten Dana Cooper vilken hon även turnerat med i Danmark, Schweiz och Sverige i vå. En ny cd har hon även haft tid att ge ut, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt.

www.annikafehling.com

Platsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, Kl.21:00.


Tillbaka