SFM Living Room 26 april 2006
boesen

Michael Boesen

Att Michael Boesen är en mångsysslare är väl det minsta man kan säga. Sångare , musiker, kompositör, musikpedagog, textförfattare, producent, komiker….. Kort och gott – han har hållit på med det mesta inom underhållningsbranschen.
Han debuterade som kompositör och kapellmästare med radiomusikalen "Ensom Revolvermand" på Radioteatret 1969. Där mötte han Troels Trier och blev medlem i konstnärskollektivet Röde Mors Rockorkester. Samtidigt jobbade han som musiklärare, musikpedagog och kompositör.

I början av 80-talet var han med och startade gruppen 5 X Kaj som kom att få mycket stor mediauppmärksamhet i Danmark ända in på 90-talet. Allra populärast var de 1990 då de toppade hitlistorna med ”Alle Børnene”.
Idag uppträder Michael mest som solist med skräddarsydda komiskt musikaliska shower.
Han har just kommit ut med en ny platta – ”Angel On My Shoulder”.
www.michaelboesen.com
mathew white
Mathew White

Mathew James White är en singer/songwriter som bor i London men som ursprungligen kommer från Nya Zeeland.
Han har skrivit låtar tillsammans med musikaliska storheter som producenten Martyn Phillips (Bryan Adams, Jesus Jones) och producenten/låtskrivaren Joe Cang (Aswad). Han har även jobbat med producenten Steve Lyon som även har producerat två spår på hans nyligen släppta debutalbum ”That’s Just Me”.
Mathew turnerar flitigt i Europa, främst då i Tyskland och Frankrike.
Han spelade tidigare i Londonbaserade gruppen Hamilton och innan dess i den australiska funk-pop bandet Vibrus.

www.mathewjameswhite.com

 

Samuel
Samuel Åberg

Samuel Åberg är sångare, pianist och låtskrivare med rötterna i Dalarna, uppvuxen i Falun. Han har sedan tidiga tonår varit med i en rad olika band och konstellationer, senast i Stockholmsbandet ”The Companion Band”.
På nittiotalet gick han på musikhögskolan i Stockholm och ett tag sjöng han faktiskt i den legendariska kören ”Orphei Drängar”.
Nu är Samuel Åberg solo med eget material och med en del ”sweethearts” från TCB-tiden. Samuel sätter en innerlig, personlig prägel på de låtar han gör. Enkelt och rent med bara piano och sång. Om han tvingas beskriva sin musik säger han att önskar att han låter som ”ett sjuttiotalsäktenskap mellan Carol King och Elton John”. ”Fast i uppdaterad version.”


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling.
På senaste tiden har hon inlett ett samarbete med den Nashville-baserade artisten Dana Cooper och de två har nyligen gjort ett antal turnéer i Danmark och Sverige. Samma dag som detta Living Room släpper Annika en ny skiva, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt. Annika kan även glädjas över att hon via Rootsy.nu fått distribution på sin skiva,"Happy on the Red" i Benelux och Storbritannien.

www.annikafehling.com
emeli
Emeli Jeremias
Annika backas denna gång upp utav cellisten Emeli Jeremias.
Emeli är utbildad cellist med ett visst fokus på improvisationsmusik och nutida konstmusik. Hon skriver och arrangerar musik. I en riktning mot vis-,jazz- och konstmusikhållet.
Tillsammans med två bröder har hon ett band som heter ”De Tröstlösas Orkester”. De framför både humoristiska och allvarsamma visor på svenska och engelska. En skiva är på gång nu i vår.
Emeli är också utbildad journalist och medverkar som skribent regelbundet i både magasin som Nutida Musik och dagspress, bland andra Gotlands Tidningar och Helsingborgs Dagblad.
www.emelijeremias.se

Platsen är som vanligt Effes-Café Artist på Adelsgatan 2, Kl. 20:00.


Tillbaka