SFM Living Room 29 mars 2006
Sophie Soderling

Sophie Söderling

Sophie Söderling är uppvuxen i Västervik i ett konstnärligt hem. Pappan var musiklärare och mamman keramiker. Låtskrivandet är för henne blivit den naturliga kommunikationen mellan känslor/tankar och själva livet och får därmed sagt vad hon egentligen menar. Hon skriver om det som hon tycker är viktigt. Kärlek, vänskap, förståelse och fred!!

Sophie bor på Gotland med man och två barn. Just nu håller hon på och färdigställer en skiva som kommer ut senare i år.
Sleeping Beauty
Sleeping Beauty

Sleeping Beauty bildades i Göteborg för två år sen som ett hobbyprojekt av de två vännerna Petter Seander och Fredrik Liberg. Duon spelar material med influenser från så skilda artister som Jackson Browne, Ryan Adams, David Lindley, Loosegoats och Ed Harcourt. Med en ny EP i bagaget, Let’s Take a Ride, kommer de till sommaren göra ett antal spelningar i Tyskland och Holland. Deras video har spelats på ZTV och singeln från EPn, titelspåret, har snurrat runt på radio.

www.sleepingbeautyrocks.se

Brett Perkins
Brett Perkins

Brett Perkins börjar bli bekant för Visby-publiken som artist och som arrangör av kurser i låtskriveri.Han kommer till Holmhällar i maj som ledare för Listening Room International Songwriters Retreat 14-21 Maj 2006. Uppvuxen i Californien har nu Brett hela världen som sitt arbetsområde. Brett har idag spelat i 25 länder, bl.a. på festivaler som Edinburgh Fringe, London Music Week, MIDEM-mässan/Cannes, Kerrville Folk Festival, High Sierra Music Festival, Napa Valley Music Festival och Tin Pan South/Nashville. Han har fått ASCAP-pris sex år i följd (1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003) - en amerikansk motsvarighet till STIMs stipendium.

www.brettperkins.com


Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika kan just nu glädjas över att hon via Rootsy.nu fått distribution på sin skiva,"Happy on the Red" i Benelux och Storbritannien. Annika genomförde innan jul i syd-Sverige och Danmark tillsammans med den Nashville-baserade artisten Dana Cooper vilken hon just nu turnerar med i Danmark och Sverige. Även en Schweiz-turné är på gång under våren. Dessutom håller Annika på och sammanställer en cd, "Good For You",med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt.

www.annikafehling.com

Platsen är som vanligt Effes-Café Artist på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka