SFM Living Room 1 mars 2006

Kitto

Living Room har det stora nöjet att presentera Kitto, sångerska , låtskrivare och lysande gitarrist. Född i Melbourne, Australien, men numera boende i Stockholm
Kitto börjar vid det här laget bli välbekant för gotlänningarna. Efter ett antal mycket uppskattade spelningar på bl.a. Munken och nu senast på Kutens Bensin vid nyår, så har hon fått många trogna fans. Liksom i de övriga 33 länderna som hon har turnerat i. Kuriositet: hon är den förste australiska artisten som spelat i Vitryssland.
I höstas påbörjade hon inspelningen av sin nya platta, med producenten Michael Vail Blum i Los Angeles, som kommer att släppas nu i år.
Mer information om Kitto:
www.whosjack.com/


Andy Fite

Andy Fite är en jazzgitarrist och sångare som närmar sig sin musik på ett öppet, spontant och humoristiskt sätt. Han har i många år arbetat i olika ensembler och då ifrån en klassisk jazzrepertoar, bl.a. har han gjort en skiva tillsammans med Red Mitchell,
Andy kommer från Pittsburgh men liksom Kitto numera boende i Stockholm. Hans traditionella jam på Café Agueli firar nu tio år.
I sina låtar tar han ofta upp det glädjefyllda här i livet, framfört med en varm röst och sitt unika gitarrspel.
Mer information om Andys tidigare produktion finns på www.newartistsrecords.com


Björn Schüldt

Björn Schüldt sjunger och spelar gitarr, banjo och bas, på frilansbasis, sedan mitten av 60-talet. Han har en bakgrund som lärare och verkar fortfarande som gitarr- och banjopedagog och studiomusiker.
Björn har arbetat som kapellmästare bl.a. på Stockholms Stadsteater under 80- och 90-talet.
Han skriver musik, texter och poesi. Producerar sig själv och andra i egen studio samt medverkar ofta som idégivare och intiativtagare i olika projekt.
Det blir ett extra Living Room hos Björn på Halor-kultur i Rone torsdagen den 2 mars.Annika Fehling

Kvällens presentatör, och som dessutom medverkar som artist, är som vanligt Annika Fehling. Annika kan just nu glädjas över att hon via Rootsy.nu fått distribution på sin skiva,"Happy on the Red" i Benelux och Storbritannien. Annika genomförde innan jul i syd-Sverige och Danmark tillsammans med den Nashville-baserade artisten Dana Cooper vilken hon även kommer att turnera med senare i vår. Även en Schweiz-turné är på gång under våren. Dessutom håller Annika på och sammanställer en cd med de bästa låtarna från tidigt 90-tal och framåt.
Mer om Annika på www.annikafehling.comPlatsen är som vanligt Effes-Café Artist på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka