SFM Living Room 1 februari 2006

    
A'louise René Schmidt Annika Fehling

Den danska singer/songwritern A'louise är en ny bekantskap för den gotländska och den svenska publiken. Inspirerad av låtskrivare som Joni Mitchell, Jonathan Brooke and Aimee Mann gör hon egna mycket personliga låtar med texter som pendlar mellan det allvarliga och det glädjefyllda - allt serverat på en bricka av snitsiga melodier.
No matter how hard you try you can't avoid falling for the voice and sound of A'louise. A'louise is unique.
(http://www.mymusic.dk)

En av de mest raskt stigande stjärnorna på den danska musikhimlen - Renè Schmidt - har vi åter stora äran att få presentera på Living Room. Han var här i våras. Nu är han åter tillbaka med en massa nya låtar i bagaget. Sen sist har givit ut en cd - Sources - varifrån en låt "All Apologies" har legat länge på de danska spellistorna. Även "Water against the Rocks" och "How hard can it be" har spelats flitigt.

Kvällens värdinna Annika Fehling har precis släppt sin senaste singel. "Angels in disguise" är hämtad från "Happy on the Red" och snurrar för närvarande på P4 Riks låtlista. Annika genomförde innan jul i syd-Sverige och Danmark tillsammans med den Nashville-baserade artisten Dana Cooper vilken hon även kommer att turnera med senare i vår.


Vi har även att glädjen att presentera en ny bekantskap på danska singer/songwriter-scenen nämligen Christina Persson, men med en lång och allsidig bakgrund bakom sig. Musiken är en blandning av drömmande toner från pop, rock och folk med masser av djup och nerv. Med en mycket personlig och stark röst, sin gitarr och med melodiösa sånger dras lyssnaren in i hennes universum.Platsen är som vanligt Effes på Adelsgatan 2, och det börjar 20:00.


Tillbaka